AFSCHEID, AFSCHEID

donderdag 08 oktober 2009

AFSCHEID, AFSCHEID...........

de laatste weken stonden i het teken van afscheid nemen. Alrik verhuisde als eerste naar zijn nieuwe baasjes waardoor het huis ineens een stuk leger was. Inmiddels heeft hij zijn plaatsje in het gezin van Harm en Keke ingenomen. Drie nieuwe hondenvriendjes maken dat natuurlijk ook een stuk makkelijker.


20 september

Ons afscheidsfeest – hierover hadden wij goed nagedacht. We wilden een informeel feest samen met familie en goede vrienden en vriendinnen. In verband met het weer en de verwachte chaos thuis hebben wij gekozen voor een andere locatie. Met Andre van La Provence bespraken wij onze wensen.

Het was een grandioos feest!

Alles werkte mee! De zomer deed nog eens extra zijn best en de zon scheen uitbundig. De formule van de barbecue op z’n André’s in de tuin van La Provence werkte perfect. Hierdoor ontstond een informele sfeer waardoor iedereen met iedereen in kontakt kwam. ook was iedereen nieuwsgierig naar de auto waarmee wij op stap gingen en die voor de deur geparkeerd stond. Hierdoor ontstond een levendige discussie over de grootte en wat er allemaal wel of niet in zat.


De groep mensen die niet uit Doorn eo kwam, verwachtte een “gewone” barbecue. Die waren helemaal overdonderd door de gelakte paling/oesters/ganzenlever e.d. Ook anderen wisten niet precies wat ze konden verwachten, en waren aangenaam verrast.

Door de beperkte omvang ontstond een intieme sfeer. Wij hebben er van genoten en zullen er nog lang aan terugdenken. Wij hebben een aantal foto’s uitgezocht die de middag goed illustreren.


Dan volgt de laatste week voor de verhuizing. De tweede afvalcontainer raakt wel heel snel vol.

Dennie mist zijn maatje en vindt de chaos rond huis verontrustend. En dan komt ook de dag dat we van hem afscheid moeten nemen. Ik moet zeggen dat ik dat verschrikkelijk heb gevonden. Toen Rienk kwam, wilde hij best in die auto maar hij sprong er net zo hard weer uit. Toen ik wegging , lukte het wel. Ook Dennie heeft een goed thuis gevonden in Frankrijk nog wel. En ook hij heeft er 2 hondenvrienden bij.

Samen met Ronald in een leeg huis dat langzamerhand wordt afgebroken en de verhuizing voor de deur zorgt voor veel irritatie. Gelukkig werden we de laatste 2 weken zo vaak uit eten gevraagd dat we onze gedachten ook eens kunnen verzetten. En ook dat we de weegschaal maar uit de weg gaan.

Verhuizing

Maandag de 28e staan de mannen van Passies voor de deur. Een grote verhuiswagen met allemaal kale verhuizers die razendsnel inpakten. Zo snel dat er ook wel eens wat in de opslag staat dat we nog niet zo bedoeld hadden. Het schilderij voor Rutger en een spuitbus voor het glaswerk bijv.

Dinsdagmiddag is alles weg en dan slaan we aan het opruimen en schoonmaken. Onze bagage staat in de RAV en aan het einde van de middag gaan we op weg naar het gezellige huis van Hanneke en Jeroen Hietink. En we hadden nog een paar flessen wijn en zo over. Tja en dan…moet je nog je best doen om aan het eind van zo’n week geen alcoholistje te worden. We hebben een geweldige tijd gehad met de familie Hietink en voor we het wisten was de week om.


EEN NIEUW BEGIN  

dit bericht is het eerste echte reisverslag en komt uit Madrid tijdens de tussenlanding op weg naar Buenos Aires, waar onze volgende verslag vandaan zal komen.

 

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »