BESLISSINGEN EN....EEN KLEINDOCHTER

donderdag 24 november 2011

Voortaan staat 18 november in ons geheugen gegrift. Om 15.00 werd ons eerste kleinkind geboren, Shanna, een klein maar kerngezond meisje van 6 pond. Voor (groot-) ouders en naaste familie niets meer of minder dan het 8e wereldwonder.  Als echte dwarsligger, kwam ze ter wereld d.m.v. een keizersnede. Heel gek om ’s  morgens te weten, dat je ’s avonds een (klein-)kind hebt. Een heel bijzondere ervaring: jouw kind krijgt een kind. Het vertrek in januari zal nog moeilijk gaan worden….
VOORBEREIDINGEN

De eerste dag na thuiskomst uit Spanje  zijn we direkt op bezoek bij de auto in Warendorf bij Custom Campers. Regelmatig hebben we foto’s van Ralf gekregen en we waren erg nieuwsgierig hoever de auto was gevorderd.  Ook moesten we nog een aantal beslissingen nemen over het interieur, zoals bijv. over het aantal en formaat van de kledingzakken, waar je ook heerlijk tegen kunt leunen.


Nog een week of 8

De auto komt morgen terug van de spuiter en wordt dan door Custom Campers verder afgewerkt. Ook het hefdak met tent wordt deze week afgemonteerd. Dan volgt de Duitse TUV-keuring en kan de auto op transport naar AAI in Kaatsheuvel, waar de compressor, schijnwerpers, hi-jack en verstevigde bodemplaat worden ingebouwd c.q. gemonteerd. En dan kan de auto naar de RVD om op Nederlands kenteken te worden gezet. Verder willen we ook nog anti-inbraakfolie op de ramen, zodat die niet makkelijk kunnen worden ingeslagen.
Als dat achter de rug is, kunnen we eindelijk ook bij de ADAC (Duitse ANWB) een carnet de passage aanvragen. Dit is een soort paspoort voor de auto, waarbij een borg gestort moet worden. De landen waar de auto tijdelijk wordt ingevoerd, zijn er zo zeker van dat de auto ook weer wordt uitgevoerd. Zo niet, dan ben je je geld kwijt. Je kunt dit niet meer bij de ANWB regelen, gelukkig doet de ADAC het wel voor buitenlanders.


DE ROUTE

De geplande route over Turkije en Syrië wordt steeds onwaarschijnlijker. Zo hoorden we dat er geen buitenlanders meer zouden worden toegelaten aan de Syrische grens. De onrust in dat land groeit met de dag. Tja, hoe dan? Praktisch alle ferry’s zijn opgeschort of uit de vaart genomen. Alleen Spanje/Marokko  is nog een optie en er is een mogelijkheid met Tunesië. Maar dan moeten we wel door Libië. De Libische ambassade is dicht en visa worden alleen verstrekt met een uitnodiging uit dat land.
De kans is dus groot, dat we via West-Afrika naar Kaapstad gaan reizen en vandaar weer terug. Dat wordt ook een soort slalom om een aantal landen, zoals Ivoorkust, Liberia, Sierra Leone etc. En Angola schijnt maar een 5-daags visum af te geven. Pfff….
Dan lezen we op internet dat er een veerdienst gaat komen van Turkije naar Alexandrië, begin december. Als we dat overwegen, breekt de pleuris weer uit in Egypte…. Goed, hier zijn we dus nog steeds niet uit. En dan moeten er natuurlijk ook nog op tijd visa aangevraagd worden. Wat is het in Zuid-Amerika dan simpel geregeld!


AFSPRAKEN

Met doktoren, GGD, tandarts… website-bouwer, bank enz. De verzekeringen nalopen, medicijnen regelen.  Een reeks van pasfoto’s laten maken en kopieën van autopapieren, paspoorten en rijbewijzen. Aanvragen van een internationaal rijbewijs, VISA-card, want alleen die schijnt in Afrika te worden geaccepteerd. Een kleine opsomming van allerlei dingen die we nog moeten regelen. En dan willen we natuurlijk ook nog langs vrienden en familie om weer afscheid te nemen.


AANSCHAF VAN

Van alles en nog wat. We hadden natuurlijke een complete uitrusting en hebben in de loop van de tijd een heleboel zaken vervangen. Toch komen we regelmatig nog dingen tegen, waarvan ik dan denk: o jé, ook verbrand. Of hele normale zaken, die we maar niet kunnen krijgen: dubbelwandige roestvrijstalen bekers bijv. of een broodrooster. En niet te vergeten onze electronische aansteker van het gas, die bovendien ook nog op solar werkte. Nergens meer te krijgen en de tijd gaat snel. O, en nog even nieuwe visitiekaartjes maken. Ronald heeft een kleine printer aangeschaft om foto’s ter plekke uit te printen, we vermoeden dat we mensen daar een groot plezier mee doen. We broeden nog op iets kleins, waar we mensen daar blij mee kunnen maken. Enz.enz.

Dan vinden we op internet een site waarop een verloopstuk staat voor de gasaansluiting. Die hebben we in Zuid-Amerika gemist! En heel veel keren een ander moeten maken. Daar gaan we nog even achteraan.

Veel mensen vragen regelmatig welk land we nou het mooist hebben gevonden in Zuid-Amerika. We kunnen het niet 1,2, 3 oplepelen. Geweldige ervaringen: wild kamperen op het midden van de Salar de Uyuni, samen met Wolfgang en Brigitte. De boottocht over de Amazone is om nooit te vergeten. En dwars door de Pantanal in Brazilië. En de mensen: de niet te evenaren gastvrijheid in Brazilië, waar we kampeerden bij mensen thuis of naast een hotel. Na de overwinning van het Nederlands elftal worden uitgenodigd voor een geweldige barbecue. Maar ook: de 1e keer wild kamperen in Argentinië en de overnachting bij de grote gletsjer, de Perito Moreno. En vergeet vooral Iguazu niet, de grootste watervallen ter wereld, op de grens van Argentinië en Brazilië.
En nooit zullen we de opvang van de Colombiaanse indianenstam vergeten, na de ramp met de camper. Zelf niets hebben en dan toch eten, drinken, slapen, douchen aanbieden én zorgen voor de overtocht per boot (2 uur!). Alles wat ze konden doen, hebben ze voor ons gedaan. Nog steeds voel ik een grote ontroering als ik terug denk aan die momenten. Zeldzaam!

En in het komend jaar op weg naar weer allemaal nieuwe ervaringen. REIS MEE!


 


Reacties


1
Corry Koedam
24/11/2011 13:37
Rini en Ronald van Harte Gefeliciteerd met jullie kleindochter,geweldige ervaring je eerste kleinkind, fijn dat jullie dit van dichtbij mee konden maken en ook nog een tijdje hier zijn.
Volg de bouw van jullie auto,het is heel interssant,word wel iets moois.
In afwachting van volgend nieuws, wens ik jullie heel veel sterkte bij alles wat er nog geregeld moet worden.
En heel veel liefde en blijdschap met jullie kleindochter.

Hartelijke groeten Corry.
2
Wolfgang Brigitte
11/12/2011 09:53
Hallo ihr 2,
wann geht es denn nun los nach Afrika?
Ist das Auto schon fertig...
Wir denken oft an Euch, liebe Grüße
Wolfi Brigitte
3
Annemiek Tubbing
23/12/2011 09:48
Ha Rini en Ronald, ik ben terug en jullie gaan bijna weer. Ik zal even apart mailen, want ik ben in Argentinie landcruisers uit Nederland tegengekomen, die dolgraag jullie nieuwe auto willen bewonderen. Misschien lukt het nog voor vertrekt. In ieder geval heel veel succes bij de volgende trip en natuurlijk van harte gefeliciteerd met de kleindochter. Saludos Annemiek
4
Mieke Verduijn Maas
30/12/2011 18:52
Hallo, jullie kennen mij niet maar heb via mijn zoon die de website van Landcruise Adventure heeft gebouwd en AAI ook kent jullie site 2globetrotters gezien, geweldig wat jullie allemaal al gezien en nog gaan zien en beleven! Wij zijn ook echte reizgers maar moeten het helaas door werk nog doen met kortere reizen, wij zijn in juni nog in Zuid Afrika geweest, geweldig, veel plezier en volg jullie graag! Groetjes Mieke

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »