BRAZILIË-ARGENTINIË-BRAZILIË

dinsdag 29 juni 2010

BRAZILIË-ARGENTINIË-BRAZILIË


LAGES-ja, waarheen?

Voor we uit Lages vertrokken, reden we natuurlijk even langs "onze" familie. Helaas waren ze niet te bereiken. Verder had Ronald nog wat sulfazalf nodig voor zijn arm, want hij moet 2x per dag het verband verwisselen. Dat werden 4 apotheken voor 2 tubes. En we hadden er nog wel een paar nodig, maar voorlopig konden we weer 1 dag vooruit.

Rond een uur of 6 is het hier echt donker en voor die tijd willen we meestal onderdak hebben. Dit keer werd het later, je kunt nu eenmaal moeilijk op de snelweg overnachten. Bij het binnenrijden van het plaatsje bleek dat we de keus hadden uit 2 overnachtingsplaatsen en 1 restaurant, nl. het benzinestation en een hotel en om te eten wederom het benzinestation.

Gezien het koude en natte weer werd het een hotel, waar we 3 dekens extra nodig hadden om een beetje warm te worden. De mensen hebben hier nergens een verwarming en overal staan dan ook nog ramen en deuren open. Dat houdt bijv. in dat je overal eet met een jas aan en dan heb je het dus nog koud.


BRAZILIË-ARGENTINIË

Op weg naar Iguazu werd het weer langzaam beter. Iguazu betekent "grote wateren" en dat is niet overdreven. Wij hebben de Niagara-watervallen (vallen hierbij in het niet) gezien en de Victoria-watervallen, maar dit zijn de breedste watervallen ter wereld en liggen op de grens van Argentinië en Brazilië.

Wij gaan dus weer de grens over. Toen de douanebeambte mijn meisjesnaam zag, begon hij een heel verhaal te vertellen over een man met die naam, die hij ooit had meegenomen naar Florianopolis en met wie hij nog enige tijd had opgetrokken en zelfs kontakt had onderhouden. Familie van mij? Tsja, dat zou ik echt niet weten. We kregen een exit-stempel en vertrokken naar de volgende douanepost. Hier kregen we controle van een douanebeambte die niet alleen in de koelkast etc. keek, maar ook in de lingerie en zelfs bij het linnengoed. Nou ja.... Maar uiteindelijk konden we, nu echt voor de laatste keer, Argentinië in.

Zodra je de grens hebt gepasseerd, zie je dat je in een totaal ander land bent. In tegenstelling tot Brazilië zijn bijv. de winkels in Argentinië gesloten van 13.00-16.00 uur. Er wordt heel anders gegeten. In Brazilië heb je voor de lunch veelal buffetten, die heel gevarieerd zijn en er wordt 's avonds tussen 19.00-20.00 uur gegeten. In Argentinië is dat na 21.00 uur en eerder hoef je echt niet in een restaurant aan te komen. Beide landen hebben wel een vliegveld op nog geen 50 kilometer van elkaar gelegen...

Verder is de taal in Brazilië nog steeds een probleem voor ons. Zo vroegen we de weg vorige week. In de brij van woorden ontcijferden we iets van: foetsiebal rechts, apparaos?? links en dan weer links bij de gazolina. Nou de foetsiebal en de gasolina hebben we kunnen vinden, maar die apparaos?? We weten nog niet wat dat moet zijn.


Allereerst gaan we dus naar de Argentijnse kant van de watervallen. Via een volkomen verlaten glib-en slipweg met links en rechts alleen regenwoud, rijden we naar Puerto Iguazu. Eigenlijk rijden we veel te gehaast, want het wordt (alweer) donker. Net op tijd vinden we een camping. En eindelijk krijgen we werkelijk stralend weer, héérlijk.IGUAZU - WAUW!!!

Bij de watervallen kun je zowel boven als onder langs. Je kunt er met een boot langs varen en er rijdt zelfs een trein bovenlangs. We besloten te lopen en hebben van elk moment genoten.
Foto's doen eigenlijk geen recht aan onze indrukken en daarom hebben we alles ook gefilmd. Jammer genoeg, ook per ongeluk weer gewist. We krijgen gelukkig nog een kans in Brazilië en aangezien er in Puerto Iguazu verder niet veel te beleven is, gaan we verder naar


FOZ DE IGUAZU

Betekent weer de grens over. Ruard had goede ervaringen hostel Natura hier en we gaan op zoek. Wat een plek! We kunnen hier kamperen en hebben zowel ontbijt als diner hier. Het ligt geweldig met 2 kleine meertjes. We weten direkt, dat we hier een paar dagen gaan blijven. En dat betekent voor mij: schilderen! Eindelijk weer eens met een redelijk resultaat. Ronald probeert direkt om het schilderij te verkopen, maar tot op vandaag nog zonder resultaat.
Er is een verschil in beleving van de watervallen tussen de 2 landen. In Brazilië gaat alles super-georganiseerd, iedereen gaat er met bussen naar toe en wordt gedoseerd toegelaten. In deze tijd niet echt nodig, in het hoogseizoen waarschijnlijk noodzaak. Verder is de Argentijnse kant meer een geweldig uitzicht, de Braziliaanse kant meer een beleving. Je kunt bijna in de waterval staan en dan word je goed nat. Door het hoge vochtgehalte zien we hier meerdere regenbogen tegelijk. Geweldig om mee te maken en dit keer hebben we de film bewaard. Eens kijken of we dat ook kunnen laten zien via internet.


In het hostel komen we veel nationaliteiten tegen: Duitsers, een Fransoos, Welshmen, Amerikanen en een stel Australiërs. Aan het ontbijt en diner is het dan ook een drukte van belang. En de voetbalwedstrijden zorgen regelmatig voor opwinding en het drinken op winst en verlies. Wat dat aangaat, zijn wij nu aan de beurt; we gaan kijken naar Nederland-Slowakije.
Morgen gaan we even op en neer naar Paraquay (hier willen we naar nieuwe banden kijken), waarna we verder trekken naar Rio de Janeiro.

Reacties


1
bep tammenga
29/06/2010 13:20
Nou Ronald, dat ziet er ernstig uit met je arm. Ben nu al onder de indruk, laat staan als het verband er af is.3e graads verbranding?
Het is hier ook fantastisch weer met 30 C. en niet vochtig.Blijft ook nog de komende week zo.
Groetjes, Bep
2
Elleke
30/06/2010 16:22
Al de groeten gekregen van Anwar van mij?

Tip voor Rio: www.ipanemabedandbreakfast.com
Een heerlijk ontbijt, hele lieve familie en een TOP locatie.

Liefs El
3
corrie couperus
01/07/2010 17:19
Werkelijk prachtige foto's
fijn dat het schilderen gelukt is. Nou, misschien heeft het oefenen in Nederland toch geholpen.
Begrijp ik het nou goed: kijken jullie Nederland-Brazilie in brazilie? Ja, toch? spannend!!!!
Gaat het weer met Ronalds arm?
4
wagner
27/07/2010 16:15
Hello new friends from NL!
We are happy to met you both at the restaurant in Ouro Preto/MG.
And we waiting for meet you soon.
Have a nice trip.
Wagner and Juliana
5
janneke
29/07/2010 19:46
Hallo ronald en rini,

Hoe gaat het ermee? Hier weer een reactie vanuit harskamp!!! Leuk om jullie verhaal weer te lezen.

Hadden jullie al gehoord dat ben van driesten in het ziekenhuis ligt? Hij heeft een kwaardaardig tumor in zijn hersens.
Verder zijn wij druk want 2september gaan petrie (mijn zus) en walter trouwen.

Een hele fijne reis toegewenst!!!!!!!!!!!!!!

geniet ervan,

Groeten van janneke de jong en de rest van de familie vanuit harskamp

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »