Buenos Aires

vrijdag 09 oktober 2009


eerste indrukken

Dinsdag zijn we dan in Buenos Aires aangekomen na een zeer ontspannen vlucht. Vervolgens kwamen we in de rij voor de douane en dat nam even wat tijd zo'n uurtje of 2. Hierna kwam een zoektocht naar de bagage, want er bleken vele vluchten uit Madrid te arriveren. Uiteindelijk hadden we onze bagage bijelkaar gesprokkeld en met veel moeite door de uitgang gebracht want de karretjes waren helaas op. We werden opgehaald maar dat nam ook nog even de tijd waarin Ronald geprobeerd heeft geld op te nemen. Dat lukte niet en daarmee was het ontspannen gevoel van de vlucht zo ongeveer wel weg.

Met een westerse blik vanuit de auto naar Buenos Aires kijkend, krijg je een beeld van een ontwikkelingsland. Krottenwijken en auto's die van links naar rechts over de snelweg schieten.
Eigenlijk is de eerste indruk : een stinkende, vieze en zeer luidruchtige stad. Gelukkig is het hotel zeer rustig gelegen aan de rand van Palermo.  Wij hebben een goede kamer en prima eten.


strubbelingen

In Madrid had ik het vorige verslag in Word geschreven en dat zouden we even overzetten naar de website. Daar ging iets niet helemaal goed. Na een hele morgen tobben, hebben we het opgegeven. Onze helpdesk heeft uitkomst geboden, maar hierdoor heeft het even geduurd voor alles op de website kwam. En daarna durfden we ons pas te wagen aan de foto´s.

Het weer is hier goed, zo ongeveer een graad of 20, maar met een frisse wind. En ook in de avond en ochtend is het nog behoorlijk koud. Daar had ik niet op gerekend met alle korte mouwen en bermuda´s. Gelukkig heb ik nog een spijkerbroek maar ik heb toch nog maar een vest aangeschaft. En we kunnen niet zo gek veel meer kwijt in de camper.in eerste instantie konden we het nog niet zo vinden hier. Overal kun je heel goed eten tegen een lage prijs. Er zijn leuke terrasjes, maar aan de weg wil je hier niet zitten. voetgangers steken over met ware doodsverachting, terwijl de doorsnee Argentijn denkt minimaal een Schuhmacher te zijn. In zijn wijsheid heeft B.A. alle wegen eenrichtingverkeer gemaakt, want anders...

Ook heel handig is de bewegwijzering - zelfs ik kan makkelijk de weg vinden. B.A. is in blokken ingedeeld en genummerd, net als New York. Alleen liggen de stoeptegels meer los dan vast en ook het wegdek laat zwaar te wensen over. Er lopen opvallend veel mensen met gips om het been.


spaanse les

Na enkele dagen van vooral slaap inhalen en rustig rondkijken, heb ik eens geìnformeerd bij het hotel of er ergens spaanse les te krijgen was. Want in hotels e.d. wordt wel Engels gesproken maar daar houdt het zo ongeveer wel op.

inmiddels heb ik er al een paar uurtjes Spaans opzitten - allemaal individueel les en dat helpt wel. Spaans en Argentijns zijn trouwens niet helemaal hetzelfde, en dat geldt voor meer Latijns-Amerikaanse landen. Gelukkig is Spaans een logische taal en zijn er veel gelijkenissen met het Frans, want ik zal het toch snel onder de knie moeten krijgen.

Palermo en Recoletta

Recoletta is de wijk van Maxima en de hele rijken. Een grotere tegenstelling met de krottenwijken is nauwelijks denkbaar. Louis Vutton, Christian Dior etc. het zit er allemaal.
Hier vlakbij is ook de Gallerias Pacifico een prachtig oudfrans aandoend winkelcentrum met beschilderde plafonds. Er zijn zelfs rondleidingen.

In deze wijk is ook het graf van Evita op het kerkhof waar graftombes staan zo groot als een kleine kapel. Verschil moet er zijn.

In Palermo is het allemaal wat gewoner, het is meer een studentenwijk. veel leuke eethuisjes en terrassen, markten en ook tangoshows, waar we vanvond heen gaan. in deze wijk staat er vaak een halve biefstuk of entrecote op het menu. een hele is nl. niet op te krijgen zo groot. Argentijnen gaan niet voor 21.00 uur aan tafel en dan ligt zo´n stuk vlees knap zwaar op je maag.

San Telmo en La Boca staan ook nog op de lijst maar dat moet wachten tot zondag. Dan zijn er nl. tangoshows en antiekmarkten.

Playa de Mayo is het belangrijkste plein van B.A. waar veel demonstraties worden gehouden.

Puerto Madeiro is de nieuwe wijk aan de haven waar oude pakhuizen zijn verbouwd tot chique restaurants. Hier zie je veel zakenlui rondlopen.


wat zie je nog meer

er zijn hier professionele hondenuitlaters die door de hele stad lopen met een roedel van zo maar 12 stuks in alle soorten en maten. ´s nachts en vroeg in de morgen lopen er cartonnistas rond, mensen zonder baan die oud papier ophalen om zo nog een beetje in het onderhoud te kunnen voorzien. Want het is duidelijk dat de crisis hier ook hard toeslaat. In de winkels wordt zelfs de nieuwe zomermode afgeprijsd, en op de Av. Florida staan verkopers aan de deur om
je naar binnen te halen.

Als je goed om je heen kijkt, zie je ook nogal wat bedelaars en kinderen met hun kinderen.

Op het moment is heel Argentinie in de ban van het voetbal, want als ze zaterdag niet winnen, dan is het de eerste keer dat ze  niet aan de wereldcup meedoen en dat onder leiding van de god Maradonna.

Reacties


1
louise
10/10/2009 17:55
Ha RenR, wat leuk om te lezen hoe jullie e.e.a. ervaren. B.A. zit bij ons nog vers in het geheugen, het is dan ook alsof we er een beetje terug zijn via jullie.
Over Dennie alleen maar goede berichten, duzzz...:-))
Veel plezier met jullie belevenissen en we blijven jullie graag volgen.
Hartelijke groet, ook namens Rienk, Louise

2
Rene
12/10/2009 15:05
Neem dat jullie volop meegedaan hebben aan het samba feest na de overwinning van dit weekend van de Argentijnen. Zag Ronald in gedachten al een buikschuiver alla Mardanona maken op de Copacabana - maar realiseerde me net op tijd dat die in Brazilie ligt. Geloof wel dat de bikini's in beide landen even klein zijn en vooral tevoorschijn komen op het strand en bij voetbalfeesten. Zal voor Ronald duimen dat de argentijnen zich woensdag definitief plaatsen.
Hier gaat alles z'n gangetje. DSB bank onder curatele, FNV praat eerst wel en nu weer niet met PVV en daarom is de PVV boos en wilde eerst wel en nu niet meer met de FNV praten. Dus dat gaat goed.
Gaat allemaal nog steeds over die AOW. Kennen ze volgens mij niet in Argentiniƫ. Meeste landen niet op jullie route.
Brengt mij op de vraag hoe oud jullie eigenlijk zijn? Nog lang geen 67 toch? We hebben mensen nodig in dit land die de handen uit de mouwen steken! Geen mensen die er tussenuit piepen bij de eerste de beste economische crisis!
Nou ja, ben gewoon stinkend jaloers.

Ruard en Rutger, als jullie dit lezen: willen jullie even jullie email adressen naar mij mailen? rp.brouwer@planet.nl

3
Hans Wiegmann
16/10/2009 21:25
Hoi Ronald en Rini,
Geweldig leuk om jullie belevenissen te lezen. Ik blijf jullie volgen, veel plezier.
hnas Wiegmann
4
harm
15/11/2009 20:16
Gaaf dat het goed met jullie gaat,als jullie echt kilometers gaan maken geef dan even de plaatsen door dan kunnen we jullie volgen met google maps,met Alrik gaat het goed hij begint zelfs rudimentair sociaal hondelijk gedrag te vertonen,dwz spelen met andere honden,laatste mop uit nl:heeft u de laatste tijd minder zin om te werken,heeft u de neiging mensen lastig te vallen en jonge meisjes te molesteren,groeit uw verzameling autoradio,s gestaag,ga dan naar de dokter laat u inenten u heeft waarschijnlijk marrokaanse griep,liefs Harm en Keeke

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »