DE GLOBETROTTERS STAAN STIL!

zaterdag 03 april 2010

DE LAATSTE WEEK VAN DE EERSTE ETAPPE

Volgens de lokale krant was er de dag ervoor in 2 uur tijd 40 mm regen gevallen met foto's waar het water tot grote hoogte was gestegen. Vandaag is het weer stralend. Rosario heeft prachtige gebouwen, behalve een soort Memorial Hall, maar dan op z'n Argentijns, ter herinnering aan de Argentijnse vlag, de Bandera. Er staat ook een groot gedenkteken: Las Malvinas son Argentinas.
Sja, blijven volhouden dan maar. Toen we met de auto op de boulevard reden, werden we door een andere auto aangehouden. We dachten aan Nederlanders, maar er kwam onvervalst Spaans uit. Bleek het een echtpaar te zijn, dat we ontmoet hadden in Upsallata, een 2 maanden eerder.
We praatten even bij en namen opnieuw afscheid. Ze zouden ons blijven volgen via de website.

Op zoek naar een camping raakten we verzeild in een staking bij Cargyll - de weg was afgesloten, autobanden in brand enz. Maar wij mochten door onder luid gejoel.In San Pedro bleken van de 4 campings er 3 onder water te staan. Het was daardoor gezellig druk op de overgebleven camping. Daarbij bleek 24 maart een nationale feestdag, het aftreden van Videla werd gememoreerd.

We gaan ons voorbereiden op de reis naar Nederland en reizen door San Antonio de Areco waar ook een groot deel onder water staat, richting Lobos. In San A. kwamen we een boer tegen toen we even een broodje aten. Hij was zeer geinteresseerd toen hij hoorden dat we uit Nederland kwamen. Wat bleek: hij wil honing exporteren naar Europa. Liefhebbers kunnen bij ons zijn emailadres krijgen. Interesse?


CAMPING BAHIA DE LOBOS

Hier zal de camper worden gestald in een afgesloten loods. Maar eerst hebben we nog een gezellig druk weekend op de camping. Vele Argentijnse families met parilla's, maar ook voetballende kinderen, vissers, jetski's enz. Naast ons staan 2 vrienden, die ieder een auto staan op te poetsen. Voor 1 auto hebben ze zelfs een tent opgezet, want dat zonlicht op de lak, dat kan niet. Ook staat er een oude (Mercedes) stadsbus, omgebouwd tot een prachtige camper.

Maandag laten we de auto wassen en eindelijk kan ik dat ding eens goed zuigen. De laatste wasjes worden gedaan. En er wordt gesorteerd wat wel/niet mee moet en wat er eventueel mee terug moet worden genomen, zoals reserve-onderdelen en kampeerspullen. Wat er teveel is, kan mee terug om anderen nog een plezier mee te kunnen doen. Na de wasbeurt ziet de auto er zo nieuw uit, dat het zeer doet aan je ogen. Enne, voorzichtig rijden, geen stof erop. Wel lachen hoor!

Ronald is nog even druk in de weer om nieuwe banden te krijgen. Het merk is pas sinds kort in Argentinië te krijgen en we hopen dat ze bij de plaatselijke gomeria zijn als we terug zijn.

Op de dag van vertrek regent het... daar zit je niet op te wachten. We kunnen in het restaurant van de camping nog wat dingen doen, maar voor de rest .... een laatste douche en de tijd uitzitten. We kunnen ons nauwelijks voorstellen, dat we morgen weer in Nederland zijn!

We worden door Jorge naar het vliegveld gebracht en we worden daar 21 mei weer opgehaald.
Het wordt hier langzaamaan kouder, dus de plannen zijn : langs de kust van Uruquay, richting Brazilië en Bolivia/Peru.


EN DAN NEDERLAND


In een grijs en regenachtig Nederland worden we opgehaald door kinderen en ouders, een heerlijk weerzien!
In het donker is het nog even zoeken naar onze bungalow op Laag Kanje in Maarn; hier zitten we de aankomende 6 weken. We hebben vakantie! net als de website. Die wordt vervolgd eind mei.Reacties


1
righard
04/04/2010 20:53
hoi Ronald en rinie!
heel leuk om jullie gisteren weer gesproken te hebben! ik ga de website volgen want ik ben ontzettend benieuwd naar de rest van de reis!
heel veel plezier nog even in nederland!

righard
2
Elleke
14/04/2010 14:13
Zit stiekum op mijn werk even jullie foto's te bekijken, maar kan net zo goed mijn eigen fotoboek erbij pakken... ;) Erg grappig om te zien dat jullie ongeveer op exact dezelfde plekken zijn geweest als wij!
Even wegdromen dus!
Tot snel.
Liefs El
3
marcela y luis
19/04/2010 03:59
hello friends,
we are pleased to learn that they are at home with their loved ones, I hope you have found everything in order.
We send a big hug and a greeting for your family.
chao
marcela and luis
4
Elleke
19/05/2010 11:46
Lieve Ronald en Rini,

Nog 1 dagje genieten met z'n allen in Nederland en dan weer op pad!
Heel veel plezier en geluk! En tot over een tijdje weer.

Liefs El
5
Kai Guijo Mller
24/05/2010 21:03
Hallo Ihr Globetrotters!
Hoffe das wetter ist in NL besser als in Santiago de Chile. Ihr habt Glück gehabt Chile zu verlassen vor dem EARTHQUAKE! Zum Glück ist mir und meine familie nichts passiert.
Alles gute aus Chile und viel Spass beim Reisen.
Kai - BOSCH

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »