DE NIEUWE AUTO

maandag 10 oktober 2011


HET BLOED KRUIPT...

waar het niet gaan kan. Na een aantal maanden op één vaste plek gaat het behoorlijk kriebelen. En dus komt deze aflevering uit het zonovergoten Andalusië, waar we een aantal maanden bivakkeren. Onderweg naar Spanje zijn we nog even langs geweest bij Gil & Bernhard, die even in Frankrijk waren. De voor en tegens van een Landrover en Landcruiser werden weer eens goed op een rij gezet... de eigenaren zullen het wel nooit met elkaar eens worden. Inmiddels zijn onze Franse vrienden naar Panama afgereisd. We zullen elkaar voorlopig wel niet meer ontmoeten, maar houden kontakt via de email.


DE OPBOUW

De nieuwe Toyota staat bij Custom Campers in Warendorf, waar Ralf onze plannen langzaam werkelijkheid laat worden. We krijgen regelmatig foto's via de email binnen, altijd spannend om te zien hoe het werk vordert. Er zijn wel een aantal verbeteringen aangebracht t.o.v. het vorige model. Zo kunnen we straks ook "beneden" slapen i.p.v. onder het hefdak. Dat is met het oog op de veiligheid en het weer. We hebben gemerkt dat heftige wind de tent behoorlijk laat klapperen (Patagonië!!) Bij overnachtingen langs snelwegen scheelt het natuurlijk ook met het lawaai. Ook krijgt Ronald eindelijk zijn tafel!  En omdat de vorige auto is uitgebrand door kortsluiting, wordt de electriciteit dubbel gecontroleerd! De foto's van de auto in aanbouw staan in het album DE NIEUWE AUTO en worden regelmatig geupdated. Nu zijn de foto's van de opbouw en de ruwe inrichting te zien.


DE PLANNING

We hopen dat de auto half - eind november naar Nederland kan komen, waar de keuring voor een Nederlands kenteken volgt. Dan pas kunnen we een carnet de passage gaan aanvragen, een soort paspoort voor de auto, dat we nodig hebben in Afrika. In november en december gaan we de auto "testen" in en buiten het terrein. November en december zijn verder "familie"- maanden omdat we ook nog grootouders worden! Onze vertrekdatum wordt dus als vanzelf half januari. We willen vanuit Egypte naar Zuid-Afrika rijden. Hoe we in Egypte gaan komen? Via een ferry of overland via Syrië, het ligt in de toekomst verborgen. Maar er zijn nog geen auto's die kunnen zwemmen...
 

Reacties


1
bruinse
10/10/2011 15:48
komen jullie nieuwe aanwinst zekerweer bewonderen
2
louiserien
10/10/2011 15:54
Fijn dat er weer een nieuwe mooie auto aankomt. En wat heerlijk dat jullie van de 'nood' een deugd hebben weten te maken door naar het zonnige Andalusië te gaan.

Geniet!
3
Rene
11/10/2011 08:39
Nog een hele operatie, zo'n opbouw. Maar ja, als je er ook persé een tafel bij wilt...
4
Roeland
11/10/2011 23:01
wat een goed nieuws, fijn dat jullie mooie nieuwe wagen krijgen. Het idee om vanaf januari weer " ruim " sop te kiezen moet goed gevoel geven. Veel plezier nog in het Spaanse !

5
Annemiek Tubbing
13/10/2011 16:16
Ha allebei, ziet er goed uit de nieuwe auto. Ben onderweg ook een Nederlands stel in landrover of cruiser (oh ik weet het verschil niet eens) tegengekomen (Joost en Marijke). Ik heb in hun auto gekeken en begrijp nu ook beter waar jullie het over hebben met beneden slapen en zo. Ik zit nu vast in Chos Malal (Argentinie, tussen Mendoza en Bariloche). Geen diesel. Mañana, mañana, maar er is gelukkig een redelijke camping en internet, maar verder weinig te doen. Ik spreek jullie nog wel in december of begin januari. Veel succes met de verdere voorbereidingen, Groeten Annemiek
6
Mirjam
20/10/2011 19:47
Wat geweldig dat jullie dit allemaal ondernemen, sport spanning en sensatie. Dit noem ik pas genieten van het leven! Dat doen jullie heel goed. Veel zingenot in Spanje en tot terugkeer in NL en dan op en oma worden',,,,,,,,
Veel plezier er bon voyage! Groet uit bergeijk, ook van Heinz, die zou maar wat graag meerijden met jullie! Mirjam
7
Ineke
24/10/2011 16:04
Ziet er geweldig uit,en wat een gave plannen zijn er weer.Heerlijk om je op te verheugen.
liefs,
Ineke G
8
Rob Visser
15/11/2011 16:32
Beste Ronald en Rini, super om mee te beleven hoe de afgelopen jaren voor jullie aan het verlopen zijn.
Ik blijf jullie wel volgen.
Met grote groet,
Rob Visser
+3164294095
0343-510292
9
Dirk
24/07/2013 12:40
Hallo, prachtige website. Wij hebben zelf gereisd door Afrika met eebn HZJ75, en willen omschakelen naar een HZJ105.
Graag zou ik wat vragen willen stellen, kunt u mij even mailen?
met dank Dirk

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »