EEN NIEUW BEGIN

donderdag 21 juli 2011

Na een aantal weken windstilte, is het wel weer eens tijd voor een update.
In chronologische volgorde.


EEN NIEUW BEGIN..!

Ja,  en daar staan we dan…ineens weer in Doorn. De eerste weken zijn in een roes aan ons voorbij gegaan.  We worden geweldig opgevangen door geschrokken familie en vrienden. Voorlopig wonen we bij onze zoon in Doorn.
 

Reunie van wereldreizigers

Elk jaar houden Coen en Karin-Marijke een reünie van wereldreizigers. Daar gaan we natuurlijk heen.  En wat ontmoeten we een medeleven. Als geen ander weten ze wat het betekent om je “huis op wielen” kwijt te raken. We ontmoeten een heleboel mensen, die we nog niet kennen en allemaal op reis zijn of binnenkort gaan. Er worden over en weer een heleboel leuke en minder leuke ervaringen uitgewisseld.
 

DE AUTO

Inmiddels weten we wel zeker dat we verder gaan reizen. Alleen, hoe komen we aan een auto? De Toyota 105 wordt niet meer nieuw gemaakt. En dan de opbouw nog.  Het volgende continent waar we heen willen, is Afrika. Plannen genoeg, maar…. In heel Nederland zijn er maar 2 auto’s te vinden, die min of meer aan onze eisen voldoen. We willen nog even wachten met de beslissing, omdat in juni ook de Allrad & Abenteuer Messe is in Duitsland. Er is altijd nog een kans, dat we daar tegen een kant en klare camper oplopen.  En wie weet, ontmoeten we nog medereizigers.


ALLRAD- & ABENTEUER MESSE

Dit is DE beurs in Europa voor iedereen die meer wil weten over 4x4 terreinauto’s. Er is een grote camping voor mensen met eigen auto/camper/tent, waar ook auto’s te koop staan. Maar we gaan eerst  naar de Messe zelf. We zijn nog maar nauwelijks binnen, als we onze naam horen roepen! En jawel, daar staat Peter met kennissen, die we in Peru/Ecuador zijn tegen gekomen. Zijn vrienden zijn op zoek naar een camper en wilden ook gaan kijken bij de bouwer van onze vorige auto. Maar als ze ons verhaal horen, slaat de twijfel toe. Nou ja, er zijn een heleboel mogeljkheden te zien hier.

De volgende bekende is Wolfgang, waar we in Bolivia een week mee samen zijn gereisd. Hij staat met Monstertoyo bij de bouwer van deze auto. We hadden al emails uitgewisseld, dus wisten waar we hem konden vinden. En wat blijkt, er hangen ook foto’s die Ronald heeft genomen van de auto. We hebben er een gezellig uurtje, maar moeten ook weer verder. Met de belofte om elkaar binnenkort weer te zien en een fles echte Boliviaanse coca-likeur!
 
En we komen meer bekenden tegen, een feest van herkenning hier! Iedereen is ontsteld, als ze horen hoe we onze auto zijn kwijt geraakt. Bij Custom Campers ontmoeten we een stel Nederlanders, die daar hun auto laten opbouwen. Als ze ons verhaal horen, roepen ze uit: dan zijn jullie de Brouwers! Tja, dat wereldje is wel heel klein!
Na een dag op de Messe, komen we tot de conclusie dat de beste auto in Noord-Colombia staat….


DE NIEUWE AUTO

Vinden we uiteindelijk in Nederland bij RV4WD in Harderwijk. Na keuring blijkt de auto in prima staat , alleen de motor is erg licht. Dus er komt een nieuwe motor in en nog een scala aan technische snufjes.  De auto wordt behoorlijk onder handen genomen bij All American Import in Kaatsheuvel.

Dan gaat de auto in augustus naar Custom Campers die de auto “uitkleden” en opnieuw gaan opbouwen, helemaal naar onze eigen inzichten. We hebben aardig wat bijgeleerd in die anderhalf jaar. En dan zouden we in januari naar Afrika moeten kunnen vertrekken. Nieuwe plannen worden gemaakt.

Ook horen we een heleboel van een stel ervaren wereldreizigers, die we op de reünie tegenkwamen. Zij hebben ons uitgenodigd voor een culinaire bbcue en ondertussen horen we een aantal tips voor reizen in Afrika, zelf staan ze nu in Zuid-Amerika. De avond vliegt voorbij en we hebben nog stof genoeg voor de volgende keer….


DE NIEUWE REIS

En dan worden er nieuwe kaarten aangeschaft, Lonely Planets gekocht, apparatuur voor in de auto, keukenuitrusting enz. In de woonkamer hangt een grote overzichtskaart van Afrika. De kunst is nu om er te komen. Want er gaan, behalve van Tarifa naar Marokko,  nauwelijks boten naar het noorden van Afrika.  En eigenlijk heeft die route niet direct onze voorkeur. Het mooist is de overland route via Turkije, Syrië, Libanon, Israël, Sinaï naar Egypte. Maar ja, dan noem je wel een paar landen op! In Syrië gaat een ferry naar Alexandrië, maar op dit moment is Syrië niet het meest geschikte land om door te gaan touren..Via internet horen we dat er misschien een boot gaat van Venetië naar Alexandrië, maar het blijft een vraagteken.
Verder hebben we voor heel wat landen visa nodig en voor het tijdelijk invoeren van de auto een carnet de passage, aan te vragen bij de Duitse ANWB.


Reacties


1
harry meyer
09/08/2011 09:04
Ik vraag mij af of jullie de familie brouwer zijn die destijds Brouwer uitzend organisatie hebben opgericht in Leerdam.
In dat geval de harelijke groeten van harry meyer (destijds werkzaam bij Ahrend)
2
Coen
23/08/2011 15:38
Hey jullie!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Wat een gekke zin eigenlijk, maar jullie snappen precies wat ik bedoel. Te gek. Ik dacht laatst nog aan jullie toen ik een aanbieding zag van een compleet uitgeruste BJ75 in Ghana voor een prikje. Maar ik lees dat jullie er al bijna helemaal klaar voor zijn. Het kriebelt dus goed. Geniet!

Adventurous greetings,
Coen
3
Anacondor
10/09/2011 09:06
Heb dezelfde plannen als jullie (vanaf jan/feb '12). Er gaat geen ferry meer vanuit Italie naar Egypte en die gaat ook niet meer varen, is mij deze week bevestigd. Kortom: met de boot gaat het niet lukken. Als je dan vanuit NL wil rijden, heb je 2 opties: via West-Afrika naar het zuiden of toch gewoon door Syrie. Naar ik begrijp van sommige andere reizigers is het redelijk goed te doen om Syrie in 1 of 2 dagen door te steken, maar uiteindelijk moet je straks natuurlijk kijken of dit dan ook nog geldt.

Groeten,
4
Frits Asselbergs
10/10/2011 18:30
Hallo Ronald en Rini !
Ben net het nieuwe boek van lex Harding aan het lezen over zijn tocht met zijn zoons dwars door Afrika vanaf Egypte tot kaap de goede hoop.
Persoonlijk zou ik moordneigingen krijgen als de verhalen leest over hoe corrupt en onbekwaam al die ambtenaren zijn onderweg.
Als je het boek niet hebt,laat mij het weten,dan zorg ik wel dat je het krijgt via Ruard voor datjullie weggaan

Groeten en tot ziens,

Frits

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »