ESTANCIA LA MESTIZA

zondag 18 oktober 2009

ESTANCIA LA MESTIZA

Een uur rijden van B.A. en dan kom je bij de Pampa's.Hier ligt ook de estancia waar we nu een paar dagen zijn. Een zeer rustige omgeving na de hectische dagen in B.A. - het is hier echt stil.
Geen wonder dus, dat we hier goed slapen en uitrusten. Vooral Ronald wordt erg moe van al dat uitrusten.

Horacio en Patrizia hebben hier alles aangelegd en zijn hier vanaf 1996 mee bezig. Het ziet er allemaal perfect uit.  We zien hier rond het huis allerlei vogels, die we soms wel maar meestal niet herkennen. Ook komen er links en rechts leguanen tevoorschijn.
 Met de eigenaars hebben we een leuk kontakt, ze weten veel over Zuid-Amerika en hebben veel gereisd.  Ze proberen Engels te spreken en met behulp van de Spaans/Nederlandse woordenboeken komen we samen een heel end.

We eten hier heel anders dan in B.A. en ook heel lekker. Witlof met een soort maisprutje en chili, cassave en pate van aubergine, maar ook hebben we hier onze eerste asado meegemaakt.


ASADO

is een onvervalste echte Argentijnse barbecue. Veel soorten vlees waarvan ik de naam kwijt ben, maar een chorizoworstje, een bloedworstje, een stukje zwezerik, een stukje varkensvlees enz. aangevuld met een groene salade en voorafgegaan door een empanada met groente. Flan met dulce de leche. Dat is voor alle andere mensen behalve Argentijnen, caramel. Maar hier wordt dulce de leche beschouwd als de uitvinding van Argentinie.


POLO, DE NATIONALE SPORT

Vanmorgen konden we een polotraining bijwonen. Ik was de enige vrouw op het veld. Het is een echte mannensport. De spelers zijn niet in het zadel opgegroeid, ze zijn er in geboren. Het gemak waarmee er van paarden wordt gewisseld; sommigen springen gewoon van het ene op het andere paard zonder met de voeten de grond te raken. Aan de kant worden de paarden overgenomen door de helpers, die ze laten uitlopen tot de volgende ronde. Want er moet steeds om de zoveel minuten gewisseld worden omdat het teveel van paarden en spelers vergt.

Hier leeft de gaucho-cultuur nog helemaal. De kluiten aarde springen om je oren. De paarden denderen op volle snelheid door het veld om dan in 1x te stoppen en te draaien. Alle paarden worden met 1 hand bestuurd want met de andere hand moet er met de polostick geslagen worden. Soms helemaal naar 1 kant hangend. Wat een beheersing, onvoorstelbaar.

Langs de kant waar de helpers de paarden inrijden, zie je ook jongens van een jaar of 12 die in de laatste wedstrijd mee mogen doen. En mannen met een sigaret in de mond in volle galop.

Ik zou deze week ook nog een ritje te paard gaan maken, maar na vanmorgen zal ik wel 3x benadrukken dat ik nog maar een beginner ben.                                     We hebben ons ook aangemeld bij Skype, zodat we makkelijk en goedkoop kunnen bellen. De eerste die we aan de lijn hadden was Rutger. En na enig gedoe konden we elkaar ook zien. Heel wonderlijk dat je op zo'n afstand ineens weer bij hem in de kamer staat. Wat een geweldige uitvinding.

Reacties


1
Ineke
22/10/2009 12:45
Lieve mensen,

Zo kort weg en dan al zoveel meegemaakt.Wat klinkt het allemaal geweldig.
Liefs,
ineke
2
Rene
26/10/2009 21:03
Leuk, Skype. Wat is jullie adres? Mijne rene.peter.brouwer. Leuk om een keer te doen. Heb er in Marokko veel en met plezier gebruik van gemaakt. Inderdaad super uitvinding.

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »