FUTBOL Y SAN TELMO

woensdag 14 oktober 2009


FUTBOL

Zaterdag de dag waarop heel Argentinie tussen hoop en vrees leefde. In Nederland zijn we misschien voetbalgek, maar dit slaat alles. Alsof er een nieuwe crisis op de loer zou liggen.
Toen Ronald de mogelijkheid kreeg om de wedstrijd bij te wonen, aarzelde hij geen moment.
Zelf moest ik naar de (voorlopig) laatste Spaanse les omdat de juf vond dat ik nu eerst moet gaan oefenen in het dagelijks gebruik.

Dit stuk zou dus eigenlijk door Ronald moeten worden geschreven, maar die heeft dat uitbesteed. hij is de slag nog niet helemaal te boven. Wat gebeurde er: hij werd opgehaald door een busje met andere supporters en halfweg moesten de kaarten nog even gekocht worden op de zwarte markt. vervolgens moest er nog even wat worden geritseld in het stadion waarna de plaatsen konden worden ingenomen.

Het was een bar slechte wedstrijd en het werd niet beter toen het noodweer losbarstte. Heftige regenval, gecombineerd met stormvlagen en bliksem deden iedereen de catacomben invluchten, behalve de spelers dan. Maar van die vertoning was nauwelijks nog iets te volgen. Na afloop van de wedstrijd stonden alle busjes weer op de passagiers te wachten, behalve die van Ronald dan. Met het groepje hebben ze nog een uurtje in de regen gelopen terwijl het waterpeil in de straten bleef stijgen. Busje kwam niet zo...

Toen Ronald in het hotel terugkwam, liep hij dus te soppen in zijn schoenen en was verder nat tot op het bot. Zijn jack heeft de hele dag te drogen gehangen in de wasserij van het hotel.
Via de TV zag hij het doelpunt van Peru waarvan hij het bestaan niet wist en ook het tweede doelpunt van Argentinie en de buikschuiver van Maradonna was aan hem voorbijgegaan.
Nee, het was geen succes....


SAN TELMO

Op de zonovergoten zondag zijn we naar de markt van San Telmo gegaan, weer een andere wijk van B.A. Deze wijk is bekend om zijn antiekmarkt en oude gebouwen. Er werd in de straten van de wijk van alles ge- en verkocht, er was muziek en er werd gedanst. De terrassen waren overvol. Wij waanden ons moeiteloos in het Montmartre van de jaren 60-70.

Wij hebben zelfs geluncht in een Franse brasserie waarvan de eigenaar een Zwitser is, die zijn klanten selecteert. Wij mochten. Het was een sport om te raden wie er wel of niet mocht eten. De mensen staan daar nl. in de rij. Voor de verandering aten wij een confit de canard in plaats van een biefstuk.


Columbus Day

Een vrije dag in Argentinie. En weer een hele lege stad met veel gesloten winkels. Behalve in Palermo Viejo, onze wijk dus. Die hebben wij weer opnieuw verkend en ja weer andere cafés en restaurants ontdekt en er waren ook weer huisvlijtmarkten.


TIGRE

De warmste dag van de week hadden we gereserveerd voor een boottochtje op de delta bij Tigre. De dames van het hotel raadden ons de kusttrein aan om naar Tigre te gaan en dus tuften wij langs prachtige stranden direkt afgewisseld met sloppenwijken en afgesloten villawijken naar Tigre. Bij toeval namen wij een soort busboot. Die levert passagiers en boodschappen af want in de delta staan de huizen op palen langs het water en zijn over land dus niet te bereiken. Wil je weg dan bel je de boot of je gaat met die van jezelf.

De boot zette ons af bij een restaurant waar we lunchten met uitzicht over de delta. Na afloop werden we weer opgepikt en afgeleverd bij het station. De trein weer teruggenomen en overgestapt in een trein naar Retiro in het centrum van B.A. Toen een forse indiaan naast Ronald neerplofte, leek hij ineens een mager mannetje. De trein reed door allerlei ongure wijken en ook de passagiers werden er niet beter op. Uiteindelijk arriveerden we in het centrum. Voortaan toch de zwart-gele taxi's maar weer, die hier spotgoedkoop zijn.


EEN TEGENVALLER

De auto komt weer later! i.p.v. 20 oktober wordt het nu eerder 26 oktober. En inmiddels hebben we B,A, wel gezien. We besluiten dan ook om een weekje naar een estanzia te verkassen en daarna weer naar Malabia House terug te gaan. We kunnen hier een gedeelte van onze bagage laten staan. Er worden een aantal mogelijkheden voor ons op rij gezet.


MUSEA EN VERZEKERING

Een regenachtige dag is altijd goed voor museumbezoek en dat stond toch nog in de planning. Ronald gaat de verzekering van de auto vandaag regelen en ik ga naar het MALBA en Museo des Belles Artes. Beiden zijn zeer de moeite waard. De moderne Latijns-Amerikaanse kunst is voornamelijk in MALBA te zien. En BellesArtes heeft ook Europese kunst. Heel veel Rodin en Degas. Maar ook middeleeuws. Verder komen ook de belangrijke Zuid-Amerikaanse kunstenaars aan bod.

Het valt op dat er veel schoolklassen in beide musea komen. Verder is de entree te verwaarlozen en bij het BellesArtes zelfs gratis. Een heel verschil met Nederland.

Ronald heeft de verzekering van de auto geregeld. Je hebt nl. een groene kaart nodig net als in Nederland. Na vele bezoeken aan verzekeringsmaatschappijen kwam hij eindelijk bij een broker uit die én goed Engels sprak én gek was op hockey. Hij was teammanager geweest van het Argentijnse dameshockeyteam dat in Utrecht de wereldkampioenschappen heeft gespeeld in 1988. Hij kende Jan Rap en zijn maat van de KNHB en liet ritsen visitekaartjes zien. Zoiets helpt altijd en dus regelt hij de verzekering. Daarna is Ronald op zoek gegaan naar een custombroker die de hele rompslomp regelt voor het inklaren van de auto.

Een welbestede dag dus al met al. En dan nu op zoek naar een Argentijnse kroeg met groot TV-scherm om deze wedstrijd DROOG te volgen.

Het is heel leuk om alle reacties van het thuisfront te lezen. Zo blijven we op de hoogte van het wel en wee van iedereen. We leven met iedereen mee!!!!

 

Reacties


1
Rene
16/10/2009 15:49
Goed nieuws voor jullie: jullie krijgen gewoon op je 65ste AOW, ik pas op mijn 66ste. Terwijl ik hier toch gewoon aan het werk ben. Het is toch oneerlijk allemaal. ;-)
Volgend jaar juni WK in Zuid-Afrika. Maar dat gaan jullie niet halen zeker.
2
Hans Wiegmann
16/10/2009 21:28
Hoi Ronald en Rini,
Geweldig leuk om jullie belevenissen te lezen. Ik blijf jullie volgen, veel plezier.
hnas Wiegmann
3
Corry
16/10/2009 23:45
Hallo Ronald en Rini,
Geweldig wat jullie allemaal onder-
nemen en dan ook nog de tijd vinden
voor zo'n groot verslag.
Nu ik ben bezig om jullie foto's
in een map op te slaan.
Veel succes, groetjes Corry
4
Bart Bertha
17/10/2009 18:12
He Ronald en Rini,
Via deze site volgen we jullie op de voet, echt super zoals alles beschreven wordt. Jaloers zijn we niet maar we benijden jullie wel. Geniet ervan en we zullen zo af en toe een bericht achterlaten. Veel liefs, Bart, Bertha, Anna en Tara
5
Ma en Pa
18/10/2009 11:07
Heel leuk, zoals alles beschreven wordt,jammer dat de auto later komt,
maar jullie zullen je wel niet vervelen,zeker niet met het grote aantal kroegen en restaurants
liefs van ons beiden
6
Els Goudriaan
18/10/2009 11:46
Hoi zus en zwager,

Heel leuk om jullie verslag te lezen.
Van de foto's kan ik erg genieten, ik kan me zo een voorstelling maken van jullie belevenissen.
Door het verslag van de voetbalwedstrijd zie ik dit helemaal voor me, net als de tocht met de bustrein en de beschrijving van de stranden met als afwisseling de sloppenwijken.
Dank jullie wel daarvoor.

groeten.
7
janneke
18/10/2009 18:07
Hallo Ronald en Rini,

Wij vinden het leuk dat jullie een reisverslag bijhouden en ons zo op de hoogte houden van de reis die jullie maken!!!!!

hartelijke groeten uit harskamp van ons allemaal.
8
Ton Bos
18/10/2009 18:18
Hallo Ronald en Rini,

Jammer voor jullie dat de auto later komt, als je eenmaal zover bent wil je ook op pad. Hopen dat het dan verder mee valt met inklaren enz.
Het weer is hier ook heel mooi, niet zo warm als bij jullie maar toch niets te klagen.
Veel succes nog.
Gr fam. Bos
9
guus
18/10/2009 19:39
hi lieve beiden,
wat leuk om jullie belevenissen te lezen, vooral ook lekker be- en geschreven, Rini! Blijf jullie graag volgen, liefs Guus
Zus Mieke heeft haar dochter MEES op 3 okt gekregen.
10
Andr van Beek
01/11/2009 09:32
Hallo Ronald en Rini,

Volg jullie belevingen op de voet,vind het leuk om jullie te volgen,was het adres van de site kwijt maar heb het via Jeroen Berns weer te pakken.
Blijven jullie lekker schrijven dan reis ik een beetje mee.
Bij ons in Doorn gaat het ook goed, ook al was het financieel even wennen dat ons melkkoeitje op reis is ha,ha,ha
met vr.gr. André (Veldhuysen Groentechniek)

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »