reisverslag 1

dinsdag 18 augustus 2009

Het is zo ver! We gaan het echt doen!
Ons huis is verkocht - de honden hebben allebei een nieuwe lieve baas gevonden. De auto hebben wij uitgezocht (zie foto's) en die zal op 1 september a.s. naar doorn komen.De afgelopen tijd zijn we heel druk geweest met de voorbereidingen van onze wereldreis en tegelijkertijd met afscheid nemen van allerlei mensen en dingen die ons lief zijn. Een zeer emotionele tijd ook. Alleen het verhuizen is al een klus. Wat gaat weg - wat is bruikbaar voor wie - wat slaan we op en wat nemen we mee.

ons nieuwe huis
Het uitzoeken van de 4x4 camper was alleen al een heel gedoe. Dat het een toyota landcruiser moest worden en met niet teveel toeters en bellen die ook door elke fietsenmaker in Verweggistan gerepareerd kan worden. De inrichting van zo'n ding bleek ook bijna een struikelblok want in deze branche bestaat geen crisis. Wachttijd : een maand of 6 voor hij klaar zou zijn. Staan we straks toch nog in een file. We hadden het geluk aan onze zijde; op de Allradabenteuertag in zuid-Duitsland stond een kant en klare toyota landcruiser 105 te koop. Gloednieuw opgebouwd met een krachtige nieuwe motor op een iets ouder chassis.

De voorbereidingen
Dan moeten er nog allerlei zaken geregeld worden, waar je zelfs nooit bij hebt stilgestaan. Want wie denkt er aan, dat een dergelijke auto op nederlands kenteken , ook apk gekeurd moet worden. Oók als ie toevallig in argentinie staat of zo. En elke maand een boete krijgen als dat niet gebeurt. Een autoverzekering uitzoeken - de auto verschepen en weer uit de container halen - overnachtingen regelen voor de periode 1 oktober tot de vlucht naar argentinie (bedankt jeroen en hanneke), een hotel boeken in Buenos Aires totdat ons nieuwe huis ter beschikking is, enz.

Een visum heeft u niet nodig, meneer. Oh u heeft geen retourticket, ja dan weer wel. Papieren voor de auto om in te voeren in Argentinie, formulier ATA of toch niet. Carnet de Passage van de Duitse ADAC of niet. We hebben een leuk gesprek gehad met Dirk en Marieken (2Nomads.nl) die al jaren op deze manier reizen. Daar steek je veel van op zowel in technisch als praktische zin. Bedankt!

De aanschaf van een nieuwe laptop met alle mogelijkheden en eentje die tegen een stootje kan. Een navigatiesysteem etc. ronald begaf zich in een hele nieuwe wereld. En dat zonder van z'n stoel af te komen. Ook andere zaken moeten geregeld worden, en we strepen elke dag wat op de aktielijst door.

Van nieuw rijbewijs, schrijven we ons wel of niet in in Nederland, hoe kom en we aan geld in het buitenland, medicijnen voor onderweg meenemen, prikken halen voor van alles en nog wat en oh ja, we willen nog eenafscheidsfeestje regelen. En ook die schilderijen nog verkopen op de kunstmarkt.

Is er nou eindelijk een plekje gevonden om mijn schilderspullen mee te nemen. Hoe kom ik aan een lichtgewicht opvouwbare ezel, hoe neem ik doek mee en span ik het op. Want thuislaten dat doe je natuurlijk niet - alle ervaringen worden straks geschilderd. De e-reader valt ook niet mee, er zijn weinig nederlandstalige boeken te krijgen. Toch maar weer boeken meenemen. En reisgidsen - en nog even spaans leren, denk aan ehbo-cursus. En Ronald moet nog even op een Pech onderweg cursus.

Krijgen jullie een beetje beeld van wat ons allemaal bezig houdt? Houd de website dan in de gaten, want er zullen veel ervaringen hier gedeeld worden. We zijn nog bezig met een pakkende naam, maar dat valt nog niet mee.  

Reacties


1
leo
25/09/2009 09:24
Dag Rini en Ronald,
Toch nog van start dit jaar! Goede reis en behouden thuiskomst in April volgend jaar.

Leo
2
Marjolijn
05/10/2009 11:27
Dag lieve mensen,
Ik wens jullie een goede vlucht, een onvergetelijke reis en knusse uurtjes in die geweldige auto.

Liefs van Marjolijn
3
familie de jong
08/10/2009 20:14
hallo rini en ronald.

Hier een mailtje vanuit harskamp.
Wij willen jullie een hele fijne reis toe wensen.

Geniet er van!!!!!!!!

Groeten van ons allemaal,

Familie c de jong
4
familie de jong
08/10/2009 20:14
hallo rini en ronald.

Hier een mailtje vanuit harskamp.
Wij willen jullie een hele fijne reis toe wensen.

Geniet er van!!!!!!!!

Groeten van ons allemaal,

Familie c de jong
5
familie de jong
08/10/2009 20:15
hallo rini en ronald.

Hier een mailtje vanuit harskamp.
Wij willen jullie een hele fijne reis toe wensen.

Geniet er van!!!!!!!!

Groeten van ons allemaal,

Familie c de jong
6
Peter en Evelien
10/10/2009 13:12
Ook wij wensen jullie een goede,interessante en bijzondere reis toe en vinden het heel stoer dat jullie dit gaan doen en zullen het zeker gaan volgen.

Groejes,peter en Evelien
7
jan en liesbeth en diko en gijs
10/10/2009 21:02
hier een mailtje vanuit doorn. Hoe gaat het met jullie? Zo te lezen hebben jullie het goed daar Rini ben je al aan het schilderen? Hier gaat ook alles goed. We hebben veel regen gehad daar zullen jullie niet veel last van hebben. Diko is op voetbal gegaan hij vindt het erg leuk. Met gijs is ook alles ok. We blijven jullie volgen, en wensen jullie nog een fijne tijd toe. Groetjes Jan, Liesbeth, Diko en Gijs.
8
test
04/01/2010 10:58
test
9
Wiel Milikan
25/08/2010 19:55
Hallo Rini en Ronald , heb net jullie site bezocht en ziet er gelikt uit! Zie dat jullie het erg naar de zin hebben en wens jullie dan ook een voorspoedige reis verder !!
Groetjes Wiel (Fitness Doorn)
10
Paulo Henricche
03/09/2010 21:00
OI Rini e Ronald, sou de Aquidauana, Mato Grosso do Sul, Brazil. Visitei o website, adorei muito. Desejo uma ótima viajem pelo nosso Brazil.
Saudações (Paulo)
11
Paulo Henricche
03/09/2010 21:49
OI Rini e Ronald, sou de Aquidauana, Mato Grosso do Sul, Brazil. Visitei o website, adorei muito. Desejo uma ótima viajem pelo nosso Brazil.
Saudações (Paulo)
12
mohamad in kashan. mitt you
20/07/2012 12:01
why dont answer me .pleasee send email for me .i wanted your s boy pleasee please.i love you

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »