VAN SALTA NAAR CORRIËNTES

woensdag 10 maart 2010


OPNIEUW SALTA

In Salta gaan we direct naar de camping, waar tot onze verbazing Edy & BIrgit nog steeds zijn.
Hier horen we voor het eerst over de aardbeving die ook in Salta voelbaar was. Langzaam wordt duidelijk hoe groot de ramp is die Chili heeft getroffen. Iedereen is erg onder de indruk; je bent er geweest en die plaatsen zijn zwaar getroffen. Mensen die je bent tegengekomen tijdens het reizen, hoe zou het met ze zijn. We nemen kontakt op met onze Chileense vrienden en krijgen een hartverscheurend mailtje terug. Ook in Nederland is het nieuws doorgedrongen. Als Ronald zijn telefoon aanzet, blijken er verschillende telefoontjes te zijn geweest. We bellen direkt op met Ruard, die de rest van de familie zal doorgeven, dat alles ok is met ons.
 
Op dat moment begint een Miss Salta verkiezing op de camping. Ronald heeft wat leuke plaatjes geschoten. En uiteraard met de rest van de mannen de kwaliteiten van de diverse dames besproken. Maar het moment was niet best gekozen. Gelukkig werden de festiviteiten bijtijds afgesloten; na alle commotie kan iedereen wel een rustige nacht gebruiken.

De volgende morgen hebben we opnieuw afscheid genomen van Edy & Birgit en gingen op weg richting Corriëntes. Onderweg hebben we via de satelliet de nieuwe weblog op de site gezet, zodat familie en kennissen in Nederland in ieder geval wisten, dat het goed ging met ons.

De eerste dag zijn we niet ver gekomen, want Ronald ontdekte een "kortere"weg. In kilometers dan, want het heeft veel langer geduurd. Wel heel leuk met een prachtig uitzicht, en veel riviertjes en beekjes om over te steken. Even had ik nog het idee, dat we weer terug zouden moeten, maar nee, we kwamen uit op de goede weg.


VAN/NAAR

De weg naar Corrientes is niet de meest spannende, ongeveer 800 km over een lange rechte weg (RN 16) dwars door katoenvelden e.d. Onderweg passeer je een aantal gehuchten en een wat grotere stad. Toen ik op de kaart een stuwmeer ontdekte, leek me dat een leuke overnachtingsplaats. Het had nog wel wat voeten in aarde, want de weg er naar toe ging niet over rozen. Maar uiteindelijk stonden we niet al te ver van de dijk, op een mooie plek. Volgens de kaart zou de weg rondlopen naar de RN 16. Misschien is dat ooit het geval geweest, maar we eindigden op het erf van een stomverbaasde boer, die zich afvroeg wat een stel Hollanders dáár nou moesten.
Hij wees ons de weg en toen we verder gingen, kwam hij ons achterna, want we konden die rivier toch niet over....Nee, dat ging zeker niet, want onze auto kan veel, maar niet van een 1,5 meter hoge oever afspringen.

We moesten terug maar welke paden hadden we in hemelsnaam genomen? We hebben gelukkig een apart bandenprofiel en al spoorzoekend vonden we onze weg terug, waarbij we ook nog een wantrouwende gaucho te paard met 5 honden tegenkwamen.


NP COCO en NP CHACO

Na een aantal km's vreten (anders kun je het niet noemen) was de volgende kampeerplek gepland bij een NP. We mochten er niet in zonder "permisio". Waar je dat dan moest halen, stond er niet bij. Maar het was een prima overnachtingsplaats, heerlijk rustig en volle maan...glas wijn en lekker eten, wat wil een mens nog meer?


NP Chaco

Uitgerust reden we het laatste stuk op weg naar een volgend NP richting Corriëntes. Het park was van een uitzonderlijke schoonheid, met een prachtig aangelegd camping. En er zouden veel vogels en andere dieren zijn. Dat zal best, maar wat er vooral zaten, waren Mosquitoszzzzz... die direct de aanval op ons openden, en daarbij vooral Ronald op de korrel namen. Binnen de kortste keren was hij flink doorgeprikt. Dat werd eten met DEET op, lange mouwen en lange broeken aan en dit alles bij een temperatuur van 35 graden. Ronald stookte een groot vuur om de beesten weg te houden en misschien heeft het wel een beetje geholpen. Maar de rook kwam ook in de camper...ik probeerde af te wassen en daarna het vuur te doven. Ronald was zsm de camper ingevlucht waar hij nog de laatste muggen doodsloeg. Dit park heeft een wat je noemt onuitwisbare indruk bij ons achtergelaten....


RESISTENCIA

Mocht deze plaats iets te bieden hebben, dan hebben wìj het in ieder geval niet kunnen ontdekken.
In de middag kregen we een heuse tropische regenbui op ons nek, waarbij binnen de kortste keren het waterpeil binnen de stad 40 cm steeg. We hebben de mails etc. bijgewerkt in de auto toen wij op een onbeveiligd netwerk konden inpluggen en zijn een camping gaan zoeken. We waren wel aan een warme douche toe....


CORRIËNTES

verschilt dag en nacht met Resistencia. Voor het eerst sinds Buenos Aires komen we in een stad, waar althans een deel van de bevolking er elegant bijloopt. Hier lopen vrouwen, modieus gekleed met sandalen op heel hoge hakken, opgemaakt en met tasjes. Corriëntes ligt aan een paar kilometer brede rivier, heeft een boulevard met bomen en terrasjes. Het is hier bloedheet en tussen 13.00 en 17.00 uur is er niemand op straat. Maar dan komen de mensen tevoorschijn, schoolkinderen in allerei soorten schooluniformen flaneren op de belangrijkste winkelstraten en de terrassen stromen vol.

En eten, dat doe je 's avonds vanaf een uur of 9, 10. En ook om 11.00 uur kijkt er niemand vreemd op, als je een restaurant binnengaat.


LAGUNA TOTORA

Een mooie laguna vlakbij de stad Corriëntes is ons volgende doel. Het had heel veel weg van een groot Henschotermeer maar dan met heerlijk warm water. Mensen nemen hun stoelen en parasol mee het water in en houden geanimeerde gesprekken. Met uiteraard een drankje.
's Avonds staan we er alleen en krijgen gezelschap van 4 kleine hondjes waarvan de ouders de wacht bij ons hielden. De eigenaars, die een weekendhuis bij de laguna hebben, kwamen de volgende dag. Ze waren heel belangstellend en voor we het wisten, zaten we met ze in het water.

Na 3 dagen vond Ronald het welletjes: hij wilde een ander uitzicht! Dat wordt nog wat straks in Nederland, als we zo'n 6 weken in dezelfde bungalow doorbrengen.


DAKLOZE GLOBETROTTERS?

De reis was snel geboekt, maar onderdak regelen in Nederland was nog niet eenvoudig. Rutger berichtte ons dat beide bungalowparken in Doorn al vol waren. In april?? Het zal toch niet waar wezen! Daar hadden we niet op gerekend. Wat nu? Gelukkig was er een alternatief in Maarn te vinden. Het zal je toch gebeuren.


Reacties


1
marcela y family
11/03/2010 00:34
Dear Friends:
I see you are moving forward on their journey, here is all just follow calmer replicas.
On Friday and Saturday was a special telethon for the victims in the affected regions, gathered 4,000 million Chilean pesos.
Tomorrow is the change of president here in Chile Michelle Bachelet leaves office and goes Sebastian Pinera hopefully to do it well .......
here in my home for children and we went to classes and working.
Good luck and I wish to continue without incident ...
We will continue to support on their journey "hopefully not get bored"! Jajajajaj
Marcelo J.

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »