VERTREK 20 FEBRUARI ?

woensdag 08 februari 2012

PLAN A-B-C-D-E-F………Z?

Het vriest dat het kraakt, om ons heen heeft iedereen last van ijskoorts, bij ons loopt de thermometer op van de reiskoorts.
 
Ons eerste plan om van Italië over te steken naar Alexandria, viel af omdat er geen veerboten meer varen. Het tweede plan om een paar maanden in Marokko rond te rijden, viel af omdat Shanna ons kleinkind, toch vrij snel werd geopereerd. Plan C heeft het een lange tijd vol gehouden. Vanuit Nederland naar Turkije via Syrië en Jordanië naar Egypte – moeten we iemand nog uitleggen, waarom dat is afgevallen?

Wij zijn nu bezig met plan D – via Turkije, Iran, Ver. Arabische Emiraten, Oman met een transit-visum voor Saoedi-Arabië naar Jordanië en Egypte. Het visum neemt even tijd, een week of 3. Maar als het goed gaat, kunnen we vertrekken rond de 20e februari!!

Mocht plan D onverhoopt niet lukken, dan kunnen we altijd nog overwegen om via Turkmenistan naar Azië te gaan. Plan E? Dan gaan we  toch maar via de westkant van Afrika.
Plan F – we gaan naar Australië…..

Je kunt niet zeggen, dat we niet flexibel zijn – pfff..


SHANNA

Onze kleindochter van 12 weken komt binnenkort naar huis! In haar kleine leventje heeft ze al een heleboel achter de rug: 11 weken ziekenhuis en een open-hartoperatie.  Een klein en schattig meisje én een vechtertje. En het zal nog een moeilijk afscheid worden.


GEWOON THUISBLIJVEN, MEVROUW!!!

In verschillende Afrikaanse landen vragen ze om een aanbevelingsbrief van de overheid. Hierdoor kom je gemakkelijker aan een visum voor een land. En dus heb ik deze week ook kontakt opgenomen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een wat oudere man vertelde me, dat dit alleen voor bedrijven werd afgegeven, niet voor particulieren. Op mijn antwoord, dat we via andere reizigers anders hadden gehoord, was het antwoord: ik vertel u de regels, mevrouw!

Oei, een echte regelneef dus. Op zijn vraag waarvoor we deze brief dan wel nodig hadden, vertelde ik ons reisplan, eh.. plan D. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik het bovenstaande antwoord: gewoon thuisblijven mevrouw, ik ben overal geweest en het is overal een rotzooi. Gewoon thuisblijven!!

Tja, daar wist ik verder echt niets meer op te zeggen.  Als dit de medewerkers van Buitenlandse Zaken zijn, dan verbazen alle negatieve reisadviezen me niet!
We luisteren alleen niet, natuurlijk.


MEDEREIZIGERS

Regelmatig ontmoeten wij enthousiastelingen die met ons mee hebben gereisd, gaan reizen, of gewoon ervaringen willen uitwisselen en de auto willen bekijken. Wolfgang en Brigitte hebben we in München opgezocht. Met hen hebben we gekampeerd op de Salar de Uyuni in Bolivia, waar ze Ronald van zijn haar hebben “verlost”.  Beiden zijn weer druk aan het werk en hopen binnen afzienbare tijd weer ‘weg’  te kunnen. We hebben een leuk weekend en maken kennis met wat Duitse specialiteiten en natuurlijk het bier, dat daar al sinds 1300 of zo gebrouwen wordt door de Augustijnse monniken.  We krijgen van Wolfgang de nieuwe opdruk voor de auto “2GlobeTrotters” mee.

Saskia en Emiel zijn al weer enige tijd thuis, ook met hen hebben  we  regelmatig kontakt. Zij hebben o.a. ook Iran bezocht en kunnen ons weer een heleboel informatie geven. Atte en Marijke zijn net terug van Marokko en vertrekken binnenkort naar Afrika via dezelfde route als wij.

Ook voor de auto is veel interesse. Er zijn al heel wat mensen komen kijken, zowel in Duitsland als in Nederland bij de garage, als bij ons thuis
.

VOORBEREIDINGEN

Het carnet de passage voor de auto is onderweg  (internationaal paspoort voor de auto) en het daarmee samenhangende bedrag als garantie ook.  Met weemoed denken we aan Zuid-Amerika waar je dit allemaal niet nodig hebt. Geen visa, alleen voor Suriname en overal een eenvoudige verklaring voor het importeren van de auto en het weer exporteren naar het volgende land.  Een goed werelddeel voor beginnende wereldreizigers….

Alles wat we nodig hebben voor onderweg, is inmiddels wel aanwezig. De auto is kant en klaar en als de temperatuur iets meer meewerkt, wordt hij van binnen helemaal schoongemaakt en ingepakt. En voor de zekerheid zijn de accu's vernieuwd.

Binnenkort ligt de wereld weer aan onze voeten!

Reacties


1
Andrea Hol
12/02/2012 10:44
Hoi Ronald en Rini,
Via facebook op jullie site terecht gekomen. Met open mond jullie verhalen gelezen (nog niet alles, maar dat komt nog). In gedachten reizen we graag met jullie mee op de achterbank. Dan zie je nog eens wat. Succes met alle plannen en boven alles heel veel gezondheid toegewenst aan jullie kleine Shanna.
groetjes, Andrea
2
Corry Koedam
12/02/2012 19:26
Hallo Rini en Ronald.
Wat fijn dat jullie vertrekdatum vasstaat, want het was wel een spannende tijd, met julli kleindochter Shanna, ik hoop voor jullie en de ouders dat alles mag goed blijven gaan.
Hele goede en voorspoedige reis en zal met plezier jullie weer blijven volgen.
Gtoeten Corry.
3
Annemiek Tubbing
17/02/2012 22:24
Hallo Rini en Ronald, leuk dat jullie nu binnen een paar dagen weggaan. Echt een avontuur dit keer. Pas aub op, maar geniet er ook van. Met zo'n topauto moet het lukken. Morgenavond komen Joost en Marijke bij mij eten en gaan we de film 'The Mission' bekijken. Alweer een film uit 1986, maar deels opgenomen bij de watervallen van Iguazu en we hebben de Spaanse missieposten (althans wat daarvan over is) gezien in Argentinie. Leuk dus om die film samen te bekijken. Ook heel fijn dat het goed gaat met jullie kleindochter. Een echte powergirl. Een meid om trots op te zijn. Hele fijne reis en ik ga jullie natuurlijk weer volgens. Hartelijke groet, Annemiek
4
The Africa Expedition
19/02/2012 16:33
Hoi Rini & Ronald,

Bedankt voor jullie berichtje op onze website! Het lijkt me fantastisch om door Iran te reizen, al is het natuurlijk niet het makkelijkste land. Mocht het onverhoopt niet lukken, hou dan even ons artikel over de routes naar Afrika in de gaten, waaronder het alternatief om de auto op een schip te zetten van Mersin naar Alexandrië (http://www.africaexpedition.nl/2012/02/overland-routes-naar-afrika/).
Wij gaan jullie in ieder geval met veel interesse volgen. Is Iran - VAE - Oman - Saoedi Arabië trouwens de enige route? Of kan je ook van Iran via Koeweit naar Saoedi Arabië?

Groeten,
Jeffrey & Twan
www.africaexpedition.nl
5
Daan
20/02/2012 10:41
Hallo Ronald en Rini,

Vandaag of morgen vertrekken?

Wij zijn een week geleden vertrokken met onze Landcruiser en zijn nu in Cappadocia. Wij willen over een kleine week door Syrie gaan rijden (wij hebben via internet enkele contacten die ons nog zullen laten weten of dat verantwoord is en zo ja, op welke wijze (route/met taxibegeleiding/etc.)) of met de RoRo van Mersin naar Alexandrie gaan (indien deze daadwerkelijk gaat varen). Zouden jullie ons jullie alternatieve routes kunnen laten weten, want mochten onze opties niet haalbaar zijn, dan hebben wij een "plan C" nodig...

Groeten,
Daan

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »