WANNEER & WAARHEEN?????

woensdag 11 januari 2012

WANNEER & WAARHEEN??

Allereerst wensen wij iedereen een gezond en avontuurlijk 2012 !!

Na een turbulent 2011 waarin wij ons rijdend “huis” zagen afbranden in Colombia  en onze reis moesten onderbreken, is het zover : er staat nu een nieuwe Toyota Landcruiser voor de deur! Eindelijk, eindelijk… er moeten nog wat kleine dingen gebeuren, maar dan kunnen we gaan pakken. En dan start het tweede continent van onze wereldreis:  Afrika. Maar wanneer….2011 is nl. ook het jaar van :


SHANNA

Een week na de geboorte van onze kleindochter wordt geconstateerd, dat Shanna 2 gaatjes in haar hartje heeft en dat ze een openhart-operatie zal moeten ondergaan bij een gewicht van ca. 5 kg. En daar zit een probleem, want ze komt niet aan, doordat het hartje zo hard moet werken. Na 6 weken is er eindelijk goed nieuws: sinds een paar dagen neemt ze geleidelijk toe in gewicht. Het wurm ligt aan de sondevoeding en krijgt verrijkte borstvoeding en zelfs plastabletten, maar ze komt aan! De hele familie haalt opgelucht adem.  Maar pas nà de operatie komt ze uit het ziekenhuis.


AFRIKA

Was uiteraard helemaal uit beeld tijdens de afgelopen 6 weken. Langzaam durven we nu te hopen, dat we toch nog kunnen gaan reizen dit jaar. Natuurlijk moet Shanna eerst stabiel zijn, maar het begint er op te lijken, dat ze op de weg omhoog is. En op het moment van de operatie moeten we weer in Nederland terug zijn. Nu zijn de opties om in Afrika te komen vrij beperkt. Er is eigenlijk maar een ferry naar Afrika en dat is van Spanje naar Marokko. Hier kunnen we de auto goed uitproberen en bovendien is het mogelijk binnen de kortste keren weer in Nederland terug te zijn.


DE AUTO

Na de Duitse keuring is de auto ook voor Nederland goedgekeurd, de rest-BPM is heel snel overgemaakt én de 1e week van januari zijn de papieren in huis. En de nummerplaten zijn heel snel opgehaald, verzekering geregeld en dan kunnen we weer rijden. En hebben weer een eigen huis!!  We kunnen gaan inrichten en de inventaris kompleet maken.  We moeten nog veiligheidsfolie op de ramen plakken en natuurlijk moet ook de naam van onze website nog op de auto. Als àlles meezit, kunnen we dan eind januari starten. Opvallend veel mensen, waaronder onze zoons, willen graag een testritje met ons maken…
Voor de nieuwsgierigen onder onze lezers:
de auto is verbouwd tot camper door Custom Campers in Warendorf, Duitsland.
Voor het technisch gedeelte is All American Import in Kaatsheuvel verantwoordelijk.
Beiden hebben hard gewerkt om ons zo snel mogelijk weer op reis te helpen.De prikken voor Afrika hebben we al gehaald, de paspoorten vernieuwd, de EHBO-kit moet nog worden nagelopen en aangevuld, er moeten vreselijk veel pasfoto’s worden gemaakt voor alle nodige visa en de laatste zaken aangeschaft. En dan check, check en double check. En verder kijkt Ronald nauwlettend naar Dakar….

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »