WEER OP WEG

zaterdag 29 mei 2010
EEN WARM BAD...

Zo was ons onthaal in Nederland door alle familie en vrienden. Het huisje in Maarn fungeerde eigenlijk alleen als overnachtingsplaats. Bezorgd keken we naar onze broeken, die allengs strakker gingen zitten. Maar wat heerlijk om iedereen weer te zien en te spreken. Wat een belangstellingen gezelligheid! Allemaal heel hartelijk bedankt!

Ik heb weer kunnen schilderen met vriendinnen en Ronald heeft weer gejaagd.
Hij moest ook nog "even" worden geopereerd aan zijn knie. Kortom, 7 weken is gewoon te kort!
Met onze kinderen hebben we afgesproken, dat ze in december/januari naar ons toe komen om een paar weken mee te reizen. Daar kijken we met zijn allen naar uit.


EEN KOUDE DOUCHE!

Na een turbulente vlucht met een uur vertraging werden we opgehaald door Raoul die ons naar de camping terug bracht, waar de auto gestald stond. En die bleek niet van de plek te krijgen. Eigen schuld, dikke bult, want 1 van de portieren was niet goed gesloten. Uiteindelijk, met de tractor ervoor, kwam er weer leven in de accu. Inmiddels waren we al 24 uur in de weer. Dwars àf rolden we ons bed in en vielen als een blok in slaap. Ook de volgende morgen werden we weer op gang geholpen en daarna was onze eerste gang dus naar een accuboer. De accu van de motor was oké, maar die van de solar was definitief "morte". Een behoorlijke tegenvaller.Er moest een nieuwe accu voor komen, maar die moest worden besteld; we moesten nog even doortobben. De koelkast uit en alleen zaklampen aan en af en toe de motor laten lopen...dat  hadden we ons toch iets anders voorgesteld.


MEDEREIZIGERS

Na het inslaan van proviand hebben we kennis gemaakt met onze buren, die ook driftig in de weer waren met de auto omdat ze voor een paar maanden naar Duitsland terug gingen. Martin sprak niet alleen goed Spaans, maar was ook nog heel technisch! Kijk, daar heb je wat aan!
Ik begrijp zo mogelijk nog minder van techniek dan van het Spaans. Ronald en Martin zijn samen onder en in de auto gedoken en er klonken geluiden als : een relais, dat iets af en toe wel, en af en toe niet moest verbinden, een verwarmingsbuis, die los hing en waar wat aan moest gebeuren en daar zat nog een ringetje enz..
Ze waren er knap druk mee.
Verder was er een Zwitserse familie, een jaar op reis met 3 meiden, in een grote auto met dubbele cabine. Ze zijn begonnen in Colombia en via Ecuador, Peru, Bolivia en Brazilië naar Argentinië gereisd. Nu was het einde in zicht, want de dames moeten weer naar school. Hun (gele) auto is te koop.


BICENTINARIO

Terwijl we druk bezig waren met het opnieuw inrichten van de auto (tussen de technische bedrijven door) vierde Argentinië zijn 200-jarig bestaan op 25 mei met maar liefst 4 vrije dagen. En dat was overal, ook op onze camping goed te merken. Omdat de boottocht naar Uruquay ook een geliefd uitje in Buenos Aires is, besloten we ons vertrek een dag op te schuiven, maar 26 mei was het dan eindelijk zover: WE REIZEN WEER!


URUQUAY

De douane in Colonia: een douanebeambte met een omgekeerde oliedrum als bureau. Zelden zijn we zo snel een grens over getrokken. Colonia hadden we al eerder gezien, dus na een snelle lunch zijn we doorgereisd en hebben aan de kust een overnachtingsplek gezocht. We hadden het strand voor ons alleen; het is hier bijna winter. Het weer valt mee, maar het is wel heel snel donker - we hebben korte dagen.


ONDERDELEN EN ZO...

Er moest nog ergens een ring op gezet worden (stabilisatiestang?) en het ding was nergens te krijgen. Tot we op het idee kwamen, er dan maar een te maken. Er werd een buis gekocht bij de respestuos (onderdelenwinkel) in Nueva Helvetica, waarvan de eigenaar ook een bankwerker wist, die het klusje kon klaren. We kwamen bij een werkplaats waar Ronald zijn ogen heeft uitgekeken. Er werden hele motoren gereviseerd. Onze auto had hun grote belangstelling en de eigenaar kwam met een sticker om op de auto te plakken. Het onderdeel maken kostte ons verder niets: sponsoring! We werden door het voltallige personeel (zie dagfoto) uitgezwaaid. Werelds!


MONTEVIDEO

Montevideo maakt een rommelige indruk, een stad met een paar centra, een haven èn strand.
We slenterden door de Mercado del Puerto, waar overal vlees en vis werd klaargemaakt. Hier is het altijd een drukte van belang. Alleen werd er een parkeertarief berekend, dat zelfs in Amsterdam aan de hoge kant zou zijn. Nog even wennen, die pesos hier en blijven opletten.

Ook een hotel met parkeergelegenheid vinden, viel niet mee. Terwijl ik bij hotels informeerde, had Ronald een geanimeerd gesprek met een Engelssprekende Uruquaier die naar het voetbal in Zuid-Afrika ging. En als we geïnteresseerd waren in zijn appartement in Punta del Este dan hoefden we maar te bellen....ongelofelijk toch?
Een Duitser hield een gloedvol betoog over de zegeningen van Hotel Bremen. Dort is es ganz sauber und es gibt Deutsches Bier zo verzekerde hij ons. Maar parkeergelegenheid? Dat was duidelijk niet zijn prioriteit.

Uiteindelijk vonden we het natuurlijk wel en zelfs nog in het centrum. Vlakbij was een kapper en mijn haar moest nodig worden geknipt. De man ging enthousiast en voortvarend aan de slag. Zo kort heb ik het nog nooit gehad.... en werkelijk alle vrouwen hier hebben lang haar. Ik val dan ook wel op!

Omdat we toch nooit veel mee kunnen nemen, zijn we redelijk snel uitgeshopt. Wel hadden we nog een heel leuke avond in Baar Fun Fun. Morgen trekken we verder naar Punte del Este.

Reacties


1
bep en emil tammenga
01/06/2010 09:51
Het was heel leuk jullie hier weer te zien!!
Natuurlijk heeft iedereen er aan meegewerkt jullie van een extra laagje vet te voorzien al zou het alleen maar zijn om jullie wat reserves te geven voor moeilijke tijden. Je ziet, wij denken aan alles! Nou Rini, je eerste verslag is weer om van te smullen. Ga zo door!
Hartelijke groeten uit een fris Nederland.
2
henny
03/06/2010 17:31
Goede reis maar weer en veel plezier. Mochten jullie Joran van der Sloot tegen het lijf lopen, zeg dan dat hij P.R de Vries even moet bellen.
3
WoutMieneke
07/06/2010 10:30
Hoi beide, goed om te lezen dat jullie weer verder gaan. Met hindernissen begrijpen wij, maar dat is toch ook de bedoeling?! Het was leuk om weer met jullie te zijn in de afgelopen periode. Lekker met elkaar gegeten en alle verhalen met gezichten is weer inspirerend.... Wij zijn net terug van 2 weken zuid frankrijk en ik kan jullie zeggen het was weer fantastisch. Alleen al te weten dat elke ochtend de zon weer schijnt!!!! Ook wij gaan weer lekker verder.Geniet van wat er is en tot de vlg x.
4
corrie couperus
25/06/2010 11:50
Wat een woest mooie natuur!! Complete schilderijen.
Wat is je haar kort Rini. Ik vind het leuk en het is ook
lekker makkelijk. Je hoeft het niet eens te kammen.
5
jose eduardo f. do amaralDado e familia
03/07/2010 02:59
My friends, have a good "VIAGEM" TENHA UMA BOA VIAGEM Dado end Family

Plaats reactie


Naam 
E-mailadres *
Uw reactie *
Los deze vraag op 
Antwoord *
 
* Betekent verplicht veld.

OVER ONS

Ronald en Rini Brouwer

Reizen hebben we altijd graag gedaan en we hebben dan ook al aardig wat landen gezien. Een echte wereldreis maken was altijd een droom, die we nu waar maken. In 2009 hebben we de beslissing genomen: we gaan een wereldreis maken.


Archief berichten

Laatse video: Processie Yazd Iran

http://www.youtube.com/v/YuSRrKGrQNM

Bekijk alle videos »